Juldagen

 
Juldagen började tidigt med skypeandes med fina syster Joahnna och familjen Palms, härligt härligt! jag, Louise och Olivia sprang runt och väckte folk och var allmänt julglada och såg till att alla vaknade ordentligt så vi kunde börja dagen. Vi, jag, olivia, Louse, Sam, Bridget, Anne, Tim och Joy satt i vardagsrummet och öppnade paket, jag hade vari snäll iår:)
 
Alla som har smakat min pappas knäck vet att det är världens godaste, snacka om att det var uppskattat!
 
 
Detta är min syster Louise, Jag, och syster Olivia
 
En familj med fem barn kom för brunch som varade inpå eftermiddagen
Voila!
 
Jag badade såklart
 
Middagen firades med en hel hög släktingar
 
Julmaten: kyckling, skinka, lamm och potatis:)
 
 
Hoppas er jul var lika bra som min!
 
Karintantsvea
 
 
 

God Jul

Nu vet jag hur man firar jul i Nya Zeeland. Detta år var tydligen ovanligt varmt, 30 grader i skuggan..vilket knappt är exiterande någonstans eftersom det är så himelens soligt :)
Juldagen är den stora dagen, men jag tänkte berätta om båda dagarna :)
 
Julafton var:
*Vakna upp tidigt IT's CHRISTMAAAAAAS!!! frukt frukos med systrarna Olivia och Louise
*Camila kom och vi åkte till Herr Butler, vår organisationsnisse, och gav honom vår julklapp- en fotoram med en drös foton på moi och Camila.
*Fara till beachen med Camila, bada i timmar i havet och vara helt upprymd av att det är varmt på julafton
 
 
 
 
* Sedan far vi båda till bärplockar stället och plockar mumsiga hallon och Bosenberries, som stora björnbär
 
*Hem till Sanders för att hjälpa till med julmat lagningen samt bada och dela ut julklappar
Julaftonsmaten, chipssallad haha, annorlunda var ordet ja ;)
 
 
Haha JAG FICK KUMARA I JULKLAPP!! Kumara är som sötpotatis ungefärligt.. Underbart att äta bara som de är!
 
De gillade min present :
 
Min, Clares och Paddys presen till mum and dad t:)
 
*Hem till Millers för att gå på Christmas Carols i stan.
 
Hur coolt är inte detta, Stilla Natt på både maori och engelska :)
Olivia och jag åt yoghurt efteråt för att svalka oss lite.:)
 
*Titta på Grinshen när vi kom hem och sedan somna med ett barns förväntan inför den stora dagen imorgon:)
 
Juldagen får komma senare, för annars blir detta inlägg superstort :)
 
Karintantsvea
 
 
 
 

Om nu varlden gar under...

Jag och Camila var pa Skyfall harom dagen. SA HIMLA BRA! Och fasten vi satt sa lange i biosalongen fick vi inte det minsta ont i rumpan :) Topptopp, ga och se den om ni inte gjort det annu!!
 
Jag har spatserat runt pa staden och inhandlat julklappar, eller snarare kopt grejer att producera julklappar, skojsigt!
 
Senaste dagarna har det varit.. ja vad ska man saga.. inte for kallt i alla fall. Mycket tur att man inte gar i skolan och behover tanka utan kan tillbringa dagarna vid havet:) Livet leker kan man ju allt saga!!
 
Sa vi hade julfest med Rotary i onsdags. Jag, Camila och Kazu var dar och berattade om vara jultraditioner. Skojsigt! Det var bara vi svenskar som tittar pa kalle.. och firar lucia... som inte ens ar svenskt.. och har sno pa jul allt som oftast... Det var mycket kul att lyssna pa de olika skillnaderna tycker jag:) Alldeles snart kan jag beratta om en somrig jul pa andra sidan jorden, men det kan ju inte bli forens efter jul, forstar ju alla manskor ;) Vi var i vilket fall pa den dar lilla tillstallningen och jag stod och diskuterade med en kvinna om  huruvida vi ville aka till manen eller icke... Sa plotsligt tittar jag mig om i rummet och ser en figur som star och lipar mot mig, tungan rakt ut med den fulaste grimasen.. Vad i allsin dar, detta ser bekant ut, hinner jag tanka innan figuren attackerar mig och vi bada ramlar pa golvet. Sa sager figuren: Oi! Why havent you answered my texts you dick!! So rude, and by the way, COME HOME Hahahahahaha det gjorde min dag, helt och hallet, kan ni tanka er, mum var dar!! Det var den basta kanslan alltsa. Min fina kiwimamma, Angela Sanders, som inte varit pa en anda rotarymote.. Hon var dar! Har ju bytt familj for nagra veckor sedan, men varje gang jag ser nan av Sanders kanns det som jag ar hemma igen:).. Jag har verkligen fatt en familj har borta, kan inte beskriva kanslan! Millers ar ocksa en himla trevlig familj sa ja, jag behover antagligen inte beskriva hur bra jag har det...hahaha JAG HAR TRE UNDERBARA FAMILJER AN SA LANGE, helt galet ju! 
 
Ja,det var det..
Jo, nu kom jag ihag... Det asgs ju att varlden gar under ikvall, sa jag bor val skriva lite har liksom.. Om jag nu inte skulle fa en andra mojlighet att sagat liksom.. 
Fast nu borjade jag skriva och det blev sa konstigt, som om jag skulle do pa riktigt och det har jag inte tid med, sa det far bli en kort variant, som en summering av vad jag vill ha sagt..
 
Tack for att du finns! Jag alskar dig och du ar guld vard!
 
Karintantsvea