Löpsedlarna i dagens press

Hellu på er där borta! Sommarn som pågår just precis nu här borta är helt gaaalet härlig. 30 grader idag och vädret har tydligen bestämt sig för att braka på till 37 grader imorgon.. Kommer troligtvis tillbringa dagen vid havet kan tänkas, eller poolen :) Tydligen har alla kiwisar en oskriven lag (ni vet en såndär som vi har om att ta av sig skorna och skaka hand med höger..) om att på sommaren när det är så här varmt är allas pool till för alla. Så om man spantserar runt på en gata och plötsligt får en värmechock och det känns som att hjärnan ska smälta om jag inte stoppar en ispåse på huvudet nuuuuu! Om det är så, är allas pool ok att hoppa in i, så om jag går förbi ett hus med pool är det bara att hoppa in, bara sådär. Det är en mycket bra oskriven lag tycker jag!
 
I alla fall har jag hunnit massamega mycket sedan sist, ni får ursäkta, men jag hinner liksom inte skriva här.. Eller jag gör annat.
 
Som ni kanske vet, om inte bör jag berätta detta nu.. Min värdfamilj nummer 2, alltså den jag bor hos nu, Millers, är mycket intresserade av cykling. Pappan och lillasyster Olivia, som är 16, tränar cykling ofta och länge. Det är både mountain biking och road cycling vi snackar om.. Jag har fått en fin cykel jag använder och hela pillevippen.
I lördags följde jag med till mountain bike spåren utanför stan och testade lite. Det var kul och jag tycker nog jag ficck godkänt på min förata tur! Kul kul!
Igår var jag på min första karatelektion här. Det var helt gaaaalet roligt! Jag fick låna min värdmammas gamla dräkt och de gav mig ett lånebälte där som jag kan använda. Stilen som de kör är seido karate, vilket är ganska annorlunda mot vad jag är van vid, men fortfarande karate ju, så jag lär mig snabbt som blixten. Vi körde en timma och herrejösses, jag körde stenhårt och älskade varenda liten sekund av det. Så himla himla härligt att vara tillbaka liksom. Jag insåg inte hur mycket jag saknat min karate och hur mycket jag älskar det förens igår. Det kändes verkligen som att jag kom hem till min lilla karatevärld igen. Superduper härligt!
 
Ikväll är det cykling som gäller innan jag och Granny bunkrar oss i soffan och tittar på Harry Potter och den flammande bägaren.
 
Karintantsvea
 

Bilder

Hej och hå!
 
Jag har försökt ladda upp bilder på datorn, men av någon underlig anledning har datorn bestämt sig att bara föra över fram till precis innan 12 slaget på nyår.. Bilderna finns i kameran, men kommer inte upp när jag laddar över dem.. Finns det någon tekniskt begåvad människa som skulle kunna veta vad som försigår inne i lilla datorn.. (inte för att jag inte är tekniskt begåvad.. det är bara så att jag hemskt gärna vill lyfta fram andras begåvningar vi har runt omkring oss, och inte ta all kred själv..haha)
 
Men, här får ni några bilder fram till dess så länge.. :)
Tjohooo! The Hobbit! Jag känner mig lite som en hobbit, där jag står brevid Gandalf.. Ni vet ju att den, precis som Lord of The Rings triologin är inspelad här på Nya Zeeland, men visste ni att de allra flesta scenerna ur The Hobbit är inspelat här runt Abel Tasman och Nelson området där jag bor.. Så ni som sett den kan säkert få en bild framför er hur det ser ut runt omkring mig... Ni som inte sett den, fy skäms gå och se den på bumsen! haha
 
Hurtbulle var det här ja.. Min nya kära värdfamilj är väldigt väldigt intresserad i cykling. Och vi snackar mååånga timmar i veckan! Så, jag kämpar på lite för mig själv, och tar del av deras vardag och kultur. Himla intressant. Det är väldigt likt orientering på många sätt och vis faktiskt, om man tänker bort själva sporten, eller aktiviteten, men annars är allt runtomkring och människorna ungefär lika tokiga..
 
Man får inte bli för nyttig, detta är min kära syster och vår kompis födelsedagstårta.
 
En regnbågstårta!!
 
Clare fick F.R.I.E.N.D.S the complete series!! Gissa om vi har tittat på friends..
 
Detta är den ända bilden som vill komma upp från Nyår. Det var i alla fall himla bra. Paddy och hans band spelade så duktigt och massamassa folk var där :)
 
Ja, det var allt jag hade att bjuda på för nu..
Ta vara på er och skratta åt livet!
 
Karintantsvea
 

Roly poly

Jag har gått och blivit med en till bror som sagt, det är skojsigt! Han hade sin välkommen hem fest för några dagar sedan, det var himla roligt det! Speciellt att träffa alla hans komisar! :)
 
Jag har haft en mycket produktiv och effektiv dag idag tycker jag. Vaknade och skypeade med la familla för några timmar. Pratade om ditten och datten, himla spännande, det ska komma en tjej från kiwiland och bo hos oss :) Så himla spännande, jag svimmar lite! Hon kommer om en vecka och ska bo hos oss i 6 månader innan hon flyttar till en annan familj i stan och vi får deras. Så när jag kommer hom har jag en ny syster där hemma! Är så himla spännnande alltså, jag kan säga det en gång till om ni inte uppfattade att jag tycker det ska bli skojsigt som in i bomben! Gaaah, så kul!
 
Jag blev påmind om att jag ska komma hem någon gång om lite drygt 6 månader och behöver boka biljett. Det känns en aning avlägset hahaha.. men det ska göras det också :) Väljas kurser inför  2an ska också göras, skriva rapporter till Rotary hit och dit.. har inte skrivit novembers eller decembers, så gjorde det idag.. Skickat en hel drös email och bakat supergod Roly Poly med Granny. Det är supergott och enkelt!
Jag har köpt mig en fin kokbok, My Own Kiwi Favourites, som man kan fylla i egna favoritrecept, så nu ska här bakas :) 
 
Ja, det är dagens lista på vad jag gjort. Nu ska jag hjälpa till med maten innan jag tänkte spela lite piano. Imorgon ska jag springa lite, samt umgås med fina Lisa.
Ha det gött!
 
Karintantsvea