Vår

Vårsolen looog, tam tam tam taaam... och en liten siska, redan börjat viska uti varje liten buske: nu är det vår igen. Den låten rullar runt i huvudet på mig en dag som denna. Bra grej
 
Sjukgymnast- och kiropraktor-besök stod på schemat igår. Knak och brak. Jag har tydligen haft en ordentlig låsning i ryggen i ett halvår(!?!?). Inte konstigt att det gjort så förbaskat ont hela tiden! I bröstryggen har det knakat och brakat så fort jag andas in och allmänt tråkat sig mest hela tiden, men när jag fick pang-ont i ländryggen, så pass att jag inte kan gå som folk, gick jag till en sjukgymnast. Han knäckte ut mig och jag tyckte minsann att bröstryggsontet gick bort, men ländryggen fortsatte krångla som bara den. Kiropraktorn jag var hos igår sade att de två låsningarna jag haft i bröstryggen, men som jag inte känner av längre (så då är de väl borta..?) visst finns kvar. Jag har visst bara så ont i ländryggen att jag inte känner kotlåsningarna högre upp längre.. hahah ja, jag säger då det.. Nu har jag tagit tag i det här i alla fall vilket känns bra. Eftersom låsningen är så stor och suttit i så pass länge så måste jag nu gå hos kiropraktorn flera gånger till innan det ens börjar kännas någon skillnad och jag får börja special-styrketräna. Får hoppas att det inte tar allt för lång tid dock.. Dumma rygg!
 
Var på hattfest hos fina Kajsa igår. Väldans trevliga människor det finns, me like! Hon fyllde 25 och firades glatt på Villa Sandhem och alla hade maassa olika sorters huvudbonader. Själv hade jag en finfin rosa prinsessklänning med en rosa prinsesskrona på huvudet. Vackert värre! :) 
Sov nalle hos Caroline gräddoline och väcktes av ansiktsmos av Nelson och Rolf (Carros eminenta katter) som tyckte mitt huvud såg mysigt ut, haha knäppisar!
 
Nu har jag dunderfikat med familjen och ska sätta mig och njuta av fågelkvittret medan jag kastar mig över Torbjörn Flygts "Underdog". 
 
Ha en trevlig vårdag gott folk! 

Freeeeedag

Jag har haft en sådan brutalintressant vecka så ni anar inte.. 
 
Jag och mina naturvetenskapligt lagda vänner har haft djupa diskussioner om livet. De har plugg upp över öronen och börjar nästan få lite avsmak för just naturvetenskapen ju mer de håller på med den. Dumt. Jag tycker de är väldans duktiga i alla fall, som kämpar med alla minipluttgrejer som man inte ens kan se. MEN nog om dem, tillbaka till mig ;)
 
Tisdagen var dagen för mitt premiär-åk i ambulans. Tuffa grejer... Hahaha ingen fara på torpet dock, bara min kära klasskompis som fick ett epelepsianfall. Tokfian låste in sig på toan så jag fick "bryta upp" dörren (egentligen bara halv-råna en stackars kille på bankkort som jag använde som nyckelersättare, men det låter mycket tuffare med dörruppbrytande..). Hon hade haft sönder handfatet och krampade från topp till tå medan hon var helt medvetslös stackarn. SÅ jag ringde 112 och följde med kraken till plåsterhuset. Slutet gott allting gott! Hon mår bra och vi ser det roliga i livet. Det tar dock inte bort det faktum att epelepsi är skit. Riktigt ur-träligt är vad det är!
 
Här tar vi tag i saker med hull och hår:
Jag har bokat tid hos konstaplarna i staden för att förnya mitt pass. Check
 
Jag har för första gången varit hos en sjukgymnast med min rygg! HEJA! Elmassageplatta på ryggen, ett evigt petandes och pillandes med fötterna mina. "Öööööh" tänkte jag, "det var för ryggen jag kom..!?" Men så sade sjukgymnasten att jag minsann hade olika långa ben (whot!?!?!?!, åh herre min geee, nu kanske jag måste såga av ena benet lite!?!?! HJÄLP!). Nejdå, jag överdramatiserar inte aaalls ;) Det var visst inte tal om tre decimeter lång skillnad och dessutom kan det mycket väl vara på grund av att jag har ont i ryggen som jag snebelastat och fått jox i höften som i sin tur lett till benskillnad. Antingen det, eller så har jag olika långa ben och har på grund av detta ont i ryggen. Svårt att veta. 
 
Jag har pluggat körkortsteori så det dånar om det. Dessutom har jag haft två brutalbra lektioner med universums trevligaste körskolelärare. I alla fall en klar etta i mitt universums! 
 
Jag har sjungit med min eminenta vokalensemble på ett årsmöte för Musikens Hus-männsiskorna. Guhuhuuuud vad bra det gick! Tihi vi blev superpeppade allihoppa och planerar en stor koncert i akustikvänlig lokal i början av juni. Då får ni komma och lyssna på oss, det blir bra det.
 
Nu är det fredag och himlen var alldeles rosa nyss. Jag sitter och dricker mjölk och lyssnar på förträffligt bra musik. Har noll grejer inplanerade i helgen, vet inte när det hände senast!!! men hoppas få köra lite bil. Tänkte försöka mig på en joggingtur om det vill sig och få undan lite skolarbete som hänger över mig. Men först lite matlagning och filmtittandes. Det bådar gott detta  :)
 
Ha en lugn och safe helg! 

Miniräknaren är en himla bra uppfinning

Hepp! Här sitter jag i min superfluffiga rosa morgonrock och studerar matematik. Sekanter, tangenter och extremvärden till höger och vänster. Ofantligt vad människor som levde innan dessa formelregler och utttryck måste haft det svårt, för hur kunde man någonsin klara sig utan integraler och extremvärdesfunktioner? Stackars krakar, vi har tur vi, det är ett som är säkert.. haha nåväl, det går riktigt bra nu, känner mig nästan som en professor inom matematik med håret på sniskan och små glasögon på nästippen alla gånger jag och facit håller sams- vilket blir oftare och oftare:) Effektiviteten har liksom varit maximal hela dagen (ja, fram till nu då..) heja!! :)
 
Solen skiner och Toto kvittrar här inne, därför ska jag trä på mig ett par dojor alldeles snart och låta kroppen få lite D-vitamin på andra sidan fönstret.. och Toto får bytas ut mot fåglar istället ;)
 
På schemat för resten av dagen står:
 
Ta min rygg på en promenad
 
Dricka en smoothie, för det är smarrismaskens
 
Fixa fika till min kära kammarkör
 
Ha stämrep med Carro så vi blir alldeles jättegrymma till koncerten imorgon
 
Sjunga med kören och möjligtvis ha lite extrarep efteråt
 
Extrakolla att alla derivator och matematiska tankesätt koms ihåg till provet imorgon
 
Sova nalle
 
Ajökens folket, ut och lapa sol med er!